Uniek Verbond



Klimaat Petitie

Als de Tweede Kamer nieuwe Klimaat-voorstellen blijft korten komen de gestelde doelen in gevaar. Uniek Verbond stelt voor om een Klimaat Petitie aan de Kamerleden te schrijven om op dat gevaar te wijzen.

 

De tot 2023 bereikte reductie in CO2-emissie blijft ernstig achter bij de plannen. Het Planbureau verwacht dat de reductie zal uitkomen tussen de 39 en de 44%.

De oorspronkelijke maatregelen richtte zich op een hoger percentage, maar tijdens de behandeling in de Tweede Kamer werden meerdere maatregelen gekort, waardoor het effect ernstig werd beperkt.

De maatregelen in het nieuwe derde pakket zijn gericht op een reductie van 55 tot 60%, dus met enige tegenslag moet de 50% in 2030 mogelijk zijn.

Maar we zitten dan pas op de helft en hebben tot 2050 nog een lange weg en dus vele aanvullende pakketten te gaan.

Om er voor te zorgen dat die reductie de afgesproken doelen voor 2030 en 2050 gaat halen eisen we van de leden van de Tweede Kamer dat nieuwe pakketten klimaatmaatregelen serieus worden bekeken, maar niet onnodig worden gekort!

 

Teken de Klimaat Petitie

Om bovenstaande uitspraak kracht bij te zetten vragen wij u de petitie te tekenen, dus ga naar de Klimaat Petitie  en teken daar.

En: vergeet de bevestigingsmail in uw mailbox niet!