Uniek Verbond

Nieuws

Nieuws

Nieuws (23 november 2023) – politiek:

En dat was nou precies wat we niet wilden: de VVD zet de deur naar de PVV op een kier – een groep kiezers ziet dat als de kans waar ze al jaren op wachten (duidelijk zichtbaar in de peilingen) – de VVD schrikt hiervan en zegt niet onder premier Wilders aan een kabinet deel te willen nemen. Helaas te laat: het kwaad is al geschied.

En wij, natuurvrienden en klimaatactivisten, zitten met de gebakken peren. Het formeren van een kabinet zal lastig worden en als dat proces al resultaat heeft is de vraag wat wij daar aan hebben.  Ik verwacht dat de activiteiten pro-klimaat voorlopig de koelkast in gaan en daar kopen we helemaal niks voor. Met dank aan de VVD en een grote groep rechtse kiezers.

Kijk op De Toekomst om activiteiten te ontwikkelen.

Nieuws (19 november 2023) – klimaat:

Nog maar een paar dagen te gaan en het is nog volstrekt onduidelijk welke partij de grootste gaat worden. En: welke partij het ook wordt dat geeft geen enkele garantie op een coalitie die het belangrijkste probleem in Nederland (en de wereld) gaat oplossen: de Klimaatcrisis. Als je alles behalve het Klimaat oplost sta je over 60 of meer jaar in west Nederland (Randstad +) minimaal tot je knieën in het water. Natuurlijk, Nederland is klein en het effect voor het Klimaat dus ook, maar het gaat niet om Nederland alleen. Consensus in de EU over Klimaat-maatregelen vergroot het effect enorm en is een stimulans voor de rest van de wereld om hetzelfde te doen. In de peilingen kijk ik stiekem toch naar m’n oude liefde D66. Rob Jetten is de laatste weken goed bezig met als resultaat een stijging van 7 naar 8 en het zal me niet verbazen als D66 uiteindelijk toch nog in de dubbele cijfers terecht komt. Qua grootte heel belangrijk in de onderhandelingen.

Nieuws (17 november 2023) – klimaat:

De Klimaatmars op 12 november was met 85.000 deelnemers, in aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen van de 22e, een prima actie. Ik denk dat het aantal ook voor de organisatoren boven verwachting was. Jammer dat de mars gebruikt werd voor meer doelen dan alleen het Klimaat.

Het aantal tekenaars van de petitie is ondertussen opgelopen tot 193. De aanwas gedurende de afgelopen 14 dagen zal grotendeels rechtstreeks via De Goede Zaak bij de petitie gekomen zijn. Dat is mede de reden waarom bij alle overige acties op Uniek Verbond de teller vast op nul staat. Mijn voornemen om te stoppen blijft staan.

Nieuws (3 november 2023) – laatste bericht?:

Ik ga er op termijn mee stoppen.

Het is me niet gelukt om voldoende mensen enthousiast te krijgen om actie te ondernemen om het klimaat te redden.  Ik bedank de +/- 94 tekenaars van de petitie, maar jullie zullen begrijpen dat dit aantal onvoldoende is om indruk te maken op de leden van de Tweede Kamer.  Op de andere reactie-mogelijkheden bleef de teller op nul staan.  Dat is bedroevend, maar blijkbaar zijn Nederlanders uitsluitend te activeren als er iets aan te verdienen is, zoals bij zonnepanelen.  Jammer.

Ik hoop dat de volgende regering(en), gesteund door een klimaat-positieve Tweede Kamer,  met veel nieuwe regels en wetten zullen komen, want dat is de enige manier om in Nederland iets ten voordele van het klimaat te regelen.

Nieuws (17 oktober 2023) – klimaat:

Na het vorige bericht is het lang stil geweest. Niet omdat er niets te melden was, maar de veelheid aan informatie gaf hier aanleiding toe. Juist nu Nederland goed op weg lijkt om de reductiedoelen voor 2030 te gaan halen wordt de conclusie van een zuidpoolonderzoek gepubliceerd in Nature Climate Change waaruit blijkt dat de West-Antarctische ijskap blijft smelten zelfs als de emissie van broeikasgassen sterk wordt teruggebracht. Dat is een tegenvaller voor alle klimaatactivisten, maar logisch eigenlijk gezien tegen de achtergrond van eerder door mij geschetste noodzakelijke aanvullende activiteiten. Daarmee doel ik op het verwijderen van CO2 uit de lucht (door Carbyon uit Eindhoven), maar ook uit het oceaanwater (competitie tussen meerdere bedrijven in de wereld). UV: ik zou willen dat er meer aandacht voor die aanvullende activiteiten was want ik voel me als een roepende in de woestijn.

Nieuws (29 augustus 2023) – klimaat:

Slecht nieuws: uit een analyse van het NCI blijkt dat veel grote bedrijven klimaatbeloften doen die ze niet waarmaken. In allerlei publicaties en reclames spreken ze over “klimaatneutraal” of een “netto nul-uitstoot”, maar in werkelijkheid mikken ze op een reductie van 40%.  Door deze tactiek wordt de suggestie gewekt dat we op de goede weg zijn en gaat bij veel consumenten, maar ook bij kleinere bedrijven, de spreekwoordelijke druk van de ketel: het gaat goed, dus het kan wel een tandje minder!  UV: het wordt tijd dat wetgevers en andere regelmakers een einde maken aan deze trend, want anders gaan we de klimaat-doelstellingen niet halen!

Nieuws (27 augustus 2023) – klimaat:

Na een periode van extreem heet weer in Zuid-Europa is nu het midden van Europa aan de beurt. Deze keer met andere extremen: hevige regenval, enorme hagelstenen en storm. En dit is pas het begin. Het wordt alleen maar extremer.  Tot op heden hebben we met z’n allen ook nog heel weinig gedaan om het tij te keren. Dat is erg vreemd, want als je dak lekt zorg je dat er morgen een dakdekker op de stoep staat!  UV: nog niet alles is verloren, maar dan moet er nu wel actie komen. Meldt u aan om mee te praten over de strijd tegen klimaatverandering.