Uniek VerbondNieuws

Nieuws

Nieuws (12 januari 2024) – politiek:

Als je via verkiezingen en formatie de kans krijgt om in een kabinet te stappen om daarmee het land te dienen dan teken je voor de volle periode of, nadat het kabinet is gevallen, tot het einde van de demissionaire periode. Meerdere kabinetsleden van D66, een partij die Klimaat hoog in het vaandel heeft, houden zich daar niet aan en verlaten voortijdig het demissionaire kabinet. Daar ben ik, en met mij waarschijnlijk vele anderen, hevig teleurgesteld over en dat zal zeker gevolgen hebben bij de volgende verkiezingen.

Nieuws (10 januari 2024) – klimaat:

De waarschuwingen van klimaat-deskundigen worden nog steeds veelvuldig in de wind geslagen. Natuurlijk, voor een grote groep van onze ouderen liggen de verwachte problemen in een zodanig verre toekomst dat de meeste van hen dat niet meer mee gaat maken. Desondanks voert een aantal van hen actie t.b.v. kinderen en kleinkinderen. Wat meer zorgen baart is de reactie onder jongeren. Ook daar zijn mensen actief in allerlei groepen, maar er is ook een heel grote groep, die het niet accepteert dat ze zich moeten beperken en doorgaat om ten koste van het Klimaat alles uit het leven te halen. En dat terwijl het om hun eigen toekomst en dat van hun kinderen gaat. Volstrekt onbegrijpelijk!

Nieuws (7 januari 2024) – klimaat:

Als Nederland hebben we altijd last gehad van het water. Voorlopig is het alleen regenwater, maar dat blijkt voor veel mensen alarmerend genoeg. De website Overstroomik.nl waarop je kunt controleren of je huis wel op een veilige plaats staat was geruime tijd overbelast/onbereikbaar. Dat betekent dat er bij veel Nederlanders onderhuids een flinke angst is voor overstromingen. Met de Watersnoodramp van 1953 in het geheugen is dat ook niet zo vreemd. Toch is het raar als je deze reactie vergelijkt met de uitslag van de recente 2e Kamer verkiezingen, waarbij de winnende PVV het klimaatbeleid van de afgelopen jaren volstrekt onzinnig vindt en daar snel een einde aan wil maken. Als je klimaat, en daarmee de dreiging van overstroming, hoog in het vaandel hebt staan zijn andere problemen ondergeschikt. Het klimaatprobleem blijkt voor veel Nederlanders nog steeds een ver-van-me-bed-probleem. Dat is heel jammer, want hoe langer we wachten met de aanpak van de opwarming hoe moeilijker het wordt om daar resultaat te behalen.

Nieuws (23 november 2023) – politiek:

En dat was nou precies wat we niet wilden: de VVD zet de deur naar de PVV op een kier – een groep kiezers ziet dat als de kans waar ze al jaren op wachten (duidelijk zichtbaar in de peilingen) – de VVD schrikt hiervan en zegt niet onder premier Wilders aan een kabinet deel te willen nemen. Helaas te laat: het kwaad is al geschied.

En wij, natuurvrienden en klimaatactivisten, zitten met de gebakken peren. Het formeren van een kabinet zal lastig worden en als dat proces al resultaat heeft is de vraag wat wij daar aan hebben.  Ik verwacht dat de activiteiten pro-klimaat voorlopig de koelkast in gaan en daar kopen we helemaal niks voor. Met dank aan de VVD en een grote groep rechtse kiezers.

Kijk op De Toekomst om activiteiten te ontwikkelen.

Nieuws (19 november 2023) – klimaat:

Nog maar een paar dagen te gaan en het is nog volstrekt onduidelijk welke partij de grootste gaat worden. En: welke partij het ook wordt dat geeft geen enkele garantie op een coalitie die het belangrijkste probleem in Nederland (en de wereld) gaat oplossen: de Klimaatcrisis. Als je alles behalve het Klimaat oplost sta je over 60 of meer jaar in west Nederland (Randstad +) minimaal tot je knieën in het water. Natuurlijk, Nederland is klein en het effect voor het Klimaat dus ook, maar het gaat niet om Nederland alleen. Consensus in de EU over Klimaat-maatregelen vergroot het effect enorm en is een stimulans voor de rest van de wereld om hetzelfde te doen. In de peilingen kijk ik stiekem toch naar m’n oude liefde D66. Rob Jetten is de laatste weken goed bezig met als resultaat een stijging van 7 naar 8 en het zal me niet verbazen als D66 uiteindelijk toch nog in de dubbele cijfers terecht komt. Qua grootte heel belangrijk in de onderhandelingen.

Nieuws (17 november 2023) – klimaat:

De Klimaatmars op 12 november was met 85.000 deelnemers, in aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen van de 22e, een prima actie. Ik denk dat het aantal ook voor de organisatoren boven verwachting was. Jammer dat de mars gebruikt werd voor meer doelen dan alleen het Klimaat.

Het aantal tekenaars van de petitie is ondertussen opgelopen tot 193. De aanwas gedurende de afgelopen 14 dagen zal grotendeels rechtstreeks via De Goede Zaak bij de petitie gekomen zijn. Dat is mede de reden waarom bij alle overige acties op Uniek Verbond de teller vast op nul staat. Mijn voornemen om te stoppen blijft staan.

Nieuws (3 november 2023) – laatste bericht?:

Ik ga er op termijn mee stoppen.

Het is me niet gelukt om voldoende mensen enthousiast te krijgen om actie te ondernemen om het klimaat te redden.  Ik bedank de +/- 94 tekenaars van de petitie, maar jullie zullen begrijpen dat dit aantal onvoldoende is om indruk te maken op de leden van de Tweede Kamer.  Op de andere reactie-mogelijkheden bleef de teller op nul staan.  Dat is bedroevend, maar blijkbaar zijn Nederlanders uitsluitend te activeren als er iets aan te verdienen is, zoals bij zonnepanelen.  Jammer.

Ik hoop dat de volgende regering(en), gesteund door een klimaat-positieve Tweede Kamer,  met veel nieuwe regels en wetten zullen komen, want dat is de enige manier om in Nederland iets ten voordele van het klimaat te regelen.